Radarul aerian rusesc acoperă tot Israelul

2 sept.
Radarul aerian ruso-sirian acoperă tot Israelul


Forțele aeriene ruse au desfășurat recent patru dintre cele mai avansate avioane de avertizare și control din Siria, Berdo A-50 SRDLO („Mainstay”), care este evaluat ca fiind cel mai sofisticat sistem de radar aerian, comparabil cu AWACS în funcțiune NATO. Mai multe A-50 au fost văzute în zbor peste Siria în ultimele luni, dar nu toate s-au întors în Rusia. Patru sunt acum instalate în hangarele Bazei aeriene rusă Khmeimim din provincia Latakia din Siria.

Radarul Shmei-M al aeronavei este capabil să identifice obiective pe o distanță de 600 km. În timpul zborului, el acoperă toate părțile din Israel și poate detecta toate mișcările aeriene și militare.

Moscova a implementat modelul A-50 în sprijinul unificării sistemelor de apărare aeriană ale Rusiei și Siriei pentru viitor în ultimele săptămâni. De atunci, ambele sisteme de apărare aeriană vor fi controlate dintr-un singur centru de comandă de la baza aeriană Khmeimim, cu suportul operațional principal al lui B-50.

Protecția aeriană a Rusiei și a Siriei nu va mai trebui să facă schimb de informații în eventualitatea atacului aerian sau al rachetelor din SUA sau Israel asupra Siriei, înainte de a-și coordona operațiunile. Toate informațiile primite vor fi direcționate către Comandamentul Comun al Rusiei, care va determina modul de reacție și gestionare a oricărei lupte care ar putea rezulta.

Această evoluție limitează libertatea de care se bucură până acum armata navală și aeriană americană și israeliană asupra Siriei și a Mediteranei de est și face operațiunile lor mult mai periculoase.

Comandantul rus de apărare a aerului din Siria are acum la dispoziție o gamă largă de instrumente pentru diverse manevre sincronizate. El poate, de exemplu, să emită o comandă directă pentru lansarea simultană a trei sisteme sofisticate de arme cu efecte mortale, cum ar fi rachetele tactice și mobile de suprafață Pantsir-S1 aflate în afara Damascului, numită și „Greyhound SA-22”; S-400, instalat pe vârful dealului Dahahar, Ahmed, la nord-vest de Latakia; Și rachetele anti-navă de croazieră P-800 Oniks-Yakhont care protejează coasta Siriei.

Astăzi, Statele Unite ar avea dificultăți în replicarea atacului cu rachete de croazieră Tomahawk, președintele Donald Trump, a ordonat pe 4 aprilie ca represalii pentru armata siriană că utiliza substanțe chimice otrăvitoare împotriva civililor. Acest asalt masiv a lovit baza aeriană Sharyat a Siriei și o mare parte a forțelor sale aeriene.

Israelul, de asemenea, nu va avea o călătorie ușoară pentru un alt raid aerian, cum a avut loc pe 17 mai împotriva unui transfer de arme iraniene către Hizballah lângă Damasc. Apoi, pentru prima dată, Siria a încercat să tragă în bombardierele israeliene cu foc antiaerian. 

Ele au eșuat, dar numai pentru că Israelul a fost forțat să trimită o rachetă Arrow pentru a împiedica rachetele siriene să ajungă în teritoriul israelian. În viitor, Israelul va trebui să-și adapteze tacticile la puternica apărare ruso-siriană.

De asemenea, noua escadrilă A-50 permite comandamentului rus din Siria să continue să controleze zonele de dezarmare din Siria, inclusiv cel de la granița sud-vestică a Siriei, vizavi de Golanul israelian. sursa : DEBKAfile

2 răspunsuri to “Radarul aerian rusesc acoperă tot Israelul”

  1. Anonim septembrie 2, 2017 la 1:56 pm #

    Eu știu că doar atunci cînd Ieșua Mesia va reveni pe muntele Măslinilor,TOATE problemele israelului vor fi rezolvate. El va da dușmanilor Săi plata cuvenită… Iar celor ce-L iubesc și împlinesc cuvîntul Său,le va da un loc în împărăția Sa. Ex. psalm 72

  2. Anonim septembrie 8, 2017 la 7:41 pm #

    Conform profetiilor biblice israelul nu poate fi cucerit de nimeni pentru/ca el este in planul lui YAUE / YASUA . Oricine vrea sa-l cucereasca nu va avea succes ( vezi Ezechel cap 37;38 ) Imparatia lui HaMashyah va fi instituita curind si toti dusmanii lui Israel vor disparea pentru totdeauna (vezi Apoc cap13;17;19)

Lasă un comentariu